مصطفی فروتن، روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: یکی از عوامل ازدواجهای زودهنگام در دختران زیر 15 سال رویکرد هیجانی میباشد دختران نوجوان در این سن درگیر یک سری هیجانات عاطفی و روحی میشوند و تصمیم به ازدواج میگیرند.
این نوع ازدواجها در واقع ازدواجهای بیشناسنامهای هستند که صرفاً از روی هیجان صورت میگیرد، البته در بعضی مواقع مردانی هستند که خود علاقمند به ازدواج با دختران کمسن و سال هستند که دلیل این نوع ازدواجها رویکرد لذت جویانه میباشد.
وی در ادامه بیان داشت: مشکل اصلی در ازدواجهای زودهنگام و دختران زیر 15 سال رخ میدهد این است که مشکلات خانوادگی افزایش پیدا میکند، اینگونه خانوادهها اساساً نرمال و هنجار نیستند و رفتاری تلخ و سرد دارند.
فروتن، در ادامه گفت: اگر ازدواجهای عاطفی زیر 15 سال با فرد همسن و سال باشد آنها در سالهای اول زندگی خود با عشق زندگی میکنند اما با گذر سالها این عشق فروکش کرده و مشکلات پدیدار میشود.
وقتی یک پسر در سن پایین ازدواج میکند در دههی سوم زندگی خود تازه استانداردهای خود را پیدا میکند و از ازدواج در سن کم پشیمان میشود و در این زمان است که بهتر مشکلات فعال میشود.
وی در ادامه گفت: ازدواج زمانی معنا پیدا میکند که دو نفر با یک استاندارد مقبول اجتماعی با یکدیگر تشکیل خانواده دهند.
صحبتهای خود را با یک مثال سادهتر میکنم “اگر یک میوهی کال را از درخت بچنیم مسلماً بازدهی خوبی نخواهد داشت و بعد از کندن آن میوه از درخت و خوردنش دچار مشکل میشویم یا او را به دور میاندازیم” پس میتوان گفت ازدواج زودهنگام همین بازدهی را در زندگی ما دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ازدواج مناسب و آگاهانه باید بر سر زمان مناسب خود اتفاق بیفتد خانوادهها باید با شناخت کامل به این قضیه نگاه کنند و فرزندان خود را راهنمایی کنند.
http://www.yjc.ir/fa/news/4924244/%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87%E2%80%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%84-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA