یک روانشناس گفت: الگو برداری غلط از رسانههای مهاجر و فرهنگ غربی باعث ایجاد جشن طلاق با شیوهای جدید در ایران شده است.
مصطفی فروتن، محقق علوم رفتاری و روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: رویداد طلاق باید اینطور استنباط شود که زن و شوهر نهایت تلاش خود را برای ایجاد زندگی بهتر کردهاند اما با عدم نتیجه روبرو شدند و اقدام به طلاق کردهاند، اما درجامعهی امروزی و شرایط کنونی طلاق آخرین راه نیست.
وی ادامه داد: از دلایل جشن طلاق میتوان به الگوبرداری غلط اشاره کرد، با ورود رسانههای مهاجر شاهد تداخل و تهاجم فرهنگی هستیم. فروتن گفت: در آسیای شرقی، افراد برای اعلام جدایی خود حلقه هایشان را میشکنند و بدیهی است کسانی که در این مهمانی حضور دارند، پذیرایی میشوند، اما بحث جشن طلاق به شکلی که در ایران اجرا میشود، وجود ندارد.
وی ادامه داد: رفتارهای ابداعی برخی والدین که به زعم خود رای حل مشکلات است، به دلیل فقدان تخصص و مهارت زندگی، مشکل را چند برابر میکند که این موضوع در برگزاری جشن طلاق نیز صدق میکند.
وی با بیان اینکه مهمترین آسیب جشن طلاق از بین بردن قبح طلاق است، گفت: فرهنگ ایرانی شادی را میپسندد اما وقتی چنین جشنی برگزار میشود، افراد دچار پارادوکس میشوند که برای رویداد طلاق که ناراحت کننده است، باید شادی کنند.
به گفتهی وی طلاق بی اعتمادی اجتماعی و افزایش فساد اجتماعی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه فرزندان امروز، والدین فردا هستند گفت: با فرزند پروری مثبت و تربیت فرزند به طور استاندارد میتوان تا حد قابل توجهی از طلاق جلوگیری کرد.
فروتن گفت: مشکل اصلی در نداشتن تعریف درست از زندگی مشترک است که نتیجهی فقدان مهارت زندگی است. وی ادامه داد: در کنار زیر سازی و فرهنگ سازی نیاز به نظارت دستگاههای اجرایی به طور کامل احساس میشود. وی با تاکید بر نقش رسانهی ملی گفت: نظام بی تعهد ارزشهای خانواده را در رسانه شاهد هستیم که خود باعث افزایش رویداد طلاق میشود.
فروتن با اشاره به تظاهر به شادی در اینگونه جشنها برای رهایی از افسردگی بیان کرد: تنها راهکار رهایی از افسردگی بعد از طلاق، خانواده درمانی است، زیرا تمام خانواده درگیر جدایی فرزند میشود و مراجعه تخصص باعث رسیدن به اندیشهی درست میشود.